Începuturi
Ar fi foarte frumos să vă putem spune că ATELIERUL DE GUST este un proiect gândit îndelung de o echipă formidabilă de profesioniști.

Ar fi frumos, dar neadevărat.Noi suntem o comunitate de oameni simpli. Ar fi prea mult și dacă am spune că suntem niște țărani care au căutat să-și vândă cumva mărfurile - pentru că nici măcar țărani de-adevăratelea nu suntem. Suntem niște orășeni care au visat să facă agricultură sănătoasă așa cum s-au priceput și ei. Câteodată au reușit, câteodată au dat greș. De exemplu, în 2011 a trebuit să tăiem aproape toată livada de nuci din cauza unei boli netratate la timp.
Adaptare
Apoi am început să plantăm zmeură și căpșuni. Le-am vândut bine și am plantat o suprafață mai mare. Acum aveam cantități industriale de fructe de sezon, iar lădițele se îngrămădeau în frigider fără nicio perspectivă de valorificare. Cineva a propus să facem gemuri, siropuri și sucuri. Am cumpărat utilaje și ne-am pus pe treabă, iar depozitul s-a umplut din nou de lădițe în stand by. Am sunat toți clienții obișnuiți și le-am făcut discounturi generoase, am vândut la piața de gros, am vândut pe o măsuță de la intrarea în curte, am luat legătura cu unele hipermarketuri din zonă – dar tot mai aveam stocuri.

Am avut mereu inspirația de a nu ne da bătuți. Când nu a mai mers un produs, am încercat un altul. Când s-a epuizat o cultură, am trecut pe una nouă. Așa se face că acum avem vreo 15 hectare de livadă (mere, pere, nuci), plantații stabile de zmeură, căpșuni și afine, o instalație modernă de presat fructe la rece, un local primitor și populat și sute, poate mii de clienți mulțumiți.
Atelierul
Prin urmare, ATELIERUL DE GUST a venit ca o soluție firească. De ce n-am deschide noi magazinul, mobilat și decorat după GUSTUL nostru, în care să ne vindem produsele proaspete, delicioase pe care le-am îngrijit sau născocit cu atâta drag? Și iată că am deschis!În ultimul timp, ne-am anexat și un parc fotovoltaic, care consolidează latura eco a afacerii. Energia noastră este regenerabilă, nepoluantă, produsele sunt naturale, iar inimile noaste – calde și cu voie bună pentru vizitatori.
Echipa
Dacă ne treceți pragul, veți întâlni o echipă diversă, internațională, a cărei țintă este să vă ofere o experiență culinară cât mai plăcută.
Suntem tineri, dar pasionați de mâncarea de calitate, așadar ne dorim ca dumneavoastră, clienții noștri, să vă simțiți cât mai bine la noi și să reveniți cu plăcere, de fiecare dată când treceți prin Voiteg.
De fapt, mizăm pe prietenie și credem că o masă bună îi adună laolaltă pe oamenii buni.
Oana
Mă numesc Oana și mă ocup de administrarea Atelierului de gust.

Mi-am terminat studiile universitare în domeniul limbilor moderne, astfel că, pe lângă gestionarea Atelierului, lucrez ca profesor de limba germană, la Școala Gimnazială Domino Servite, Voiteg.
Îmi place să comunic cu oamenii și să obțin feedback de la clienții noștri, pe care încercăm să-i facem fericiți.
Raluca
Mă numesc Raluca, sunt lugojeancă de origine, dar locuiesc în Voiteg de peste 15 ani.
Am terminat școala de meserii în domeniul Gastronomiei în Rosenheim, Germania, apoi am lucrat 7 ani în partea de producție de gemuri și siropuri, la Voitegonia SRL.
Din 2022 lucrez la Atelierul de gust, atât în partea de pregătire a produselor de cofetărie și în vânzare, cât și în partea de testare de noi rețete.

Atelierul de gust a devenit a doua mea casă :)
Ruth
Ich bin Ruth, sunt din Germania și lucrez la Atelierul de gust de un an și jumătate, în partea de producție și vânzare.
În trecut, am lucrat o perioadă îndelungată în Germania, în domeniul Horeca.

Faptul că fac parte din echipa Atelierului de gust îmi aduce o mare satisfacție.
Job
Mijn naam is Job, sunt din Olanda, dar locuiesc în România de 10 ani. Sunt specializat în prepararea înghețatei, domeniu în care am și activat câțiva ani.
Iubesc mâncarea bună și sunt mândru de produsele noastre, pe care le facem cu drag, ca pentru noi.

Îmi place foarte mult să lucrez la Atelierul de gust și să văd clienți fericiți.
Amandine
Je m'appelle Amandine et je suis française.
Înainte de a veni în România, în 2020, am studiat în Franța și m-am specializat ca Pastry Chef (patiser).

În echipa Atelierului de gust lucrez alături de Raluca, în partea de producție a torturilor și a deserturilor.
Robert
Eu sunt Robert și sunt originar din București, oraș în care am locuit până la finalizarea liceului.

Studiile universitare (licență și masterat în Contabilitate) le-am urmat la UVT, iar momentan sunt stagiar la CECCAR.

Sunt economist în cadrul echipei Atelierul de gust.
David
Eu sunt David, român, și sunt noul membru al echipei Atelierul de gust.

În opinia mea, bucătăria e ca un laborator, un loc în care poți experimenta, până ajungi la formula ideală, acel produs iubit de toți. În cazul nostru, pâinea, pe care am bucuria să v-o prepar în fiecare zi de vineri.